Weekend

Er even tussen uit

Omstreeks 1975, toen Rapido 15 jaar bestond, werden wel eens weekenden georganiseerd in Huijem bij Sankt Vith. Deze aktiviteit is 4 keer georganiseerd. Vanaf 1980 tot en met 1984 hadden we elk jaar ergens in Juni een weekend met tenten en caravans samen met onze kinderen in Blerick in de Wielder bij de blokhut van de verkenners. Deze blokhut is verdwenen door de aanleg van het klaverblad Zaarderheiken. Vanaf 1988 organiseren nu de gebroeders Hay, Frans en Theo Smeets elk jaar  een weekend in Duitsland.(Eifel of Sauerland), in een hotel. Dit doen ze dit jaar al voor de 32e keer. Elk jaar voor 45 tot 60 personen.

Een impressie van de weekenden met BCRapido:

Gezelligheid ten top

Hoe ziet zo’n weekend eruit ? Het weekend is de laatste jaren gepland in april. De deelnemers melden zich reeds in december aan tot deelname. Ieder gaat alleen of met z’n partner op eigen gelegenheid naar het hotel. Je kunt natuurlijk ook met meerder personen samen rijden. We komen in het hotel aan op vrijdag tussen 12.00 en 19.00 uur. Voor liefhebbers is er op vrijdagmiddag een geplande wandeling. Om 19.00 uur is er een diner. De rest van de avond wordt gevuld met gezellig samen zijn en eventuele voordrachten van de deelnemers en lol maken.

Wandelen

Op zaterdagmorgen is om 9.00 uur het ontbijt. Vanaf 11.00 uur starten we dan met een wandel-oriëntatietocht en zijn omstreeks 16.00 uur weer terug in het hotel. Om 19.00 uur wordt weer gedineerd en na het diner zijn we weer bezig zoals op vrijdagavond. Op zondagmorgen ontbijten we weer om 9.00 uur en ontruimen vervolgens de kamer zodat we tegen half elf weer kunnen vertrekken. Nog een opmerking, de deelnemers worden in groepen van 7 á 8 personen ingedeeld waarmee ze dan o.a. de wandeltocht lopen.

Wanneer:

2 gedachten over “Weekend”

 1. Hub peeters

  Even een opmerking op de activiteitenkalender staan als data 12 13 14 april 2020 hier op het overzicht staan 17 18 19 april 2020. Dit is juist svp corrigeren.

 2. Hoi, het was weer een gezellig en leuk weekend!
  Het weer zat mee, het hotel zat mee, de afstand tot Alt-Kaster zat mee, de wandeling op de zaterdag zat mee, het bier zat mee.
  Alleen jammer dat het bruidspaar ons niet had uitgenodigd voor een hapje en een drankje.
  De drie broers Smeets hadden het weer prima geregeld voor ons.
  Bedankt Hay, Theo en Frans!!

Geef een reactie