Rikken of voetbal

Dat was het dilemma op vrijdagavond 9 december 2022.

BC Rapido had al een jaar van tevoren besloten om op deze bewuste avond, na alle coronaperikelen, eindelijk weer eens een gezellige avond te organiseren waarbij de leden naast het badminton ook een andere leuke activiteit konden meemaken, en wel samen een potje rikken en tussendoor natuurlijk veel ouweh…………. ! En dat alles onder het genot van een drankje en een hapje. Wat wil je nog meer?
Ware het niet dat een aantal rijke oliesjeiks ergens in Azië in een Arabisch emiraat in het Midden-Oosten, aan de Perzische Golf, op een schiereiland, grenzend aan Saoedi-Arabië, ten oosten van Bahrein, hadden bedacht met veel geld het WK voetbal te laten organiseren in hun achtertuinen en dan ook nog in wintertijd omdat het anders te warm zou zijn. Hoe verzin je het?
Gevolg was echter dat Het Nederlands elftal zich wonderwel wist te plaatsen voor de kwartfinalewedstrijd en laat die nu net ook nog eens plaatsvinden op die bewuste vrijdagavond.
Enfin het was niet anders. Toen bekend werd dat de voetbalwedstrijd en het rikken samen gingen vallen heeft het bestuur onderling even geschakeld en was het er al snel unaniem over eens dat Rapido zich niet de pret zou laten bederven door ene zekere Emir Tamim bin Hamad al-Thani.
Oftewel het rikken ging gewoon door, natuurlijk ook ingegeven door het feit dat er zich in het bestuur toevallig echte rik-liefhebbers bevinden.
Ondanks een paar afmeldingen van mensen die zich eerder hadden opgegeven, en die dus liever Nederland zagen verliezen dan gezellig te rikken, kwamen er toch nog 12 leden naar Feestzaal Bonjoure aan de Horsterweg in Blerick, om samen een heus riktoernooitje te houden. Er werd naar hartenlust (woordspeling!) gekaart, gekletst, gedronken, gesnackt, gewonnen, verloren, gevloekt en gelachen. En allemaal voor het ongelofelijke inschrijfgeld van € 4,00!!!
Mien Floore had alles weer tot in de puntjes georganiseerd en de avond verliep vlekkeloos. De winnaar van het toernooi was Pascal Degger. Hij ontving uit handen van Mien de wisseltrofee. Ook een aantal andere deelnemers kregen nog een leuk presentje.

Mien bedankt en op naar de volgende keer hopen we.

Laat een reactie achter