Mooie beledigingen

 1. Ik ga niet aan de kant…
  Twee Engelse heren zijn ernstig gebrouilleerd. Ze vermijden elkaar zo goed als het maar kan, maar komen elkaar toch op straat tegen, op een stoep die zo smal is dat één van de twee een stap opzij zal moeten doen. De eerste heer zegt: “Ik ga niet aan de kant voor een stompzinnige idioot!” De ander antwoordt: “Ik wel”, en doet een stap opzij.
 2. Ga eens opzij
  Opmerking tegen een Hell’s Angel: “Hee knul, ga eens opzij met die brommer…”
 3. Vergif
  Lady Astor tegen Winston Churchill: “Winston, als jij mijn man was zou ik vergif in je koffie doen.” Churchill: “Mevrouw, als ik met u getrouwd was zou ik hem opdrinken”.
 4. Vriend
  Bernard Shaw stuurde Churchill eens twee kaartjes voor een van zijn toneelstukken en schreef: “Neem een vriend me, als u er een heeft.” Churchill schreef terug dat hij verhinderd was en vroeg of hij kaartjes kon krijgen voor de tweede voorstelling “als er een is.”
 5. Socialist
  Een uitspraak van Churchill: Als een man geen socialist is tegen de tijd dat hij 20 is, heeft hij geen hart. Als hij nog steeds socialist is tegen de tijd dat hij 40 is, heeft hij geen hersens.
 6. Reve
  Gerard Reve over zijn broer Karel van het Reve: “Wat zich bij mij tot een eerlijke en indrukwekkende grootheidswaanzin heeft ontwikkeld, bereikt bij hem slechts het peil ener weinig belangwekkende pedanterie.”
 7. Subtiel?
  Toen Simon Carmiggelt in een stukje had geschreven dat zijn moeder zoveel humor bezat kreeg hij een briefkaart: “Als uw moeder zo geestig is, waarom laat u háár die stukken dan niet schrijven?”
 8. Recensie
  Samuel Johnson, aan iemand die hem een manuscript ter beoordeling had toegestuurd: “Uw manuscript is zowel goed als origineel, maar het deel dat goed is, is niet origineel, en het deel dat origineel is, is niet goed.”
 9. Wagner
  Zo’n opera van Wagner begint om acht uur. Na drie uur kijk je op je horloge. Tien over acht. (Fons Janssen)
 10. Register
  Dorothy Parker: “Katherine Hepburn bespeelde het hele register van emoties van A tot B.”
 11. Lachen…
  Lady Diana Cooper speelde een rol in een diepzinnig religieus toneelstuk in dezelfde tijd dat een komedie van Noël Coward in premiëre was gegaan. Lady Diana: “Ik heb je stuk gezien Noël, maar ik heb niet één keer moeten lachen.” “Heb je niet gelachen schat?” antwoordde Coward, “ik heb jouw stuk gezien en ik heb werkelijk dubbel gelegen.”
 12. Uitzondering
  Groucho Marx: “Ik vergeet nooit een gezicht, maar in uw geval ben ik bereid daar een uitzondering op te maken.”
 13. Dronken
  Bessie Braddock, Engels parlementslid, tegen Churchill: “Winston, je bent dronken!” Churchill: “Bessie, jij bent lelijk. Maar morgenochtend ben ik weer nuchter.”
 14. Waarheid
  Johan Cruyff over Ajax-voorzitter Jaap van Praag: “Ik heb hem nog nooit op een waarheid kunnen betrappen.”
 15. Schoonheid en intelligentie
  Een mooie vrouw zei tegen George Bernard Shaw: “Eigenlijk zouden we samen kinderen moeten krijgen, met uw scherpzinnigheid en mijn schoonheid”, waarop Shaw antwoordde: “Jawel, maar wat als ze uw intelligentie kregen en mijn uiterlijk?”
 16. Scheten
  Jaap Burger (PvdA): “Afspraken maken met Christen-Democraten? Dat is scheten laten in een netje”.

Betrouwbaar
Toen Biesheuvel minister-president was, bleek uit een opiniepeiling dat men hem als de betrouwbaarste politicus beschouwde. Boer Koekoek (Boerenpartij) was echter de bekendste. Beide politici kwamen elkaar in de wandelgangen tegen en Koekoek zei: “Ik ben bekender dan jij”. “Misschien wel,” antwoordde Biesheuvel, “maar de mensen hebben meer vertrouwen in mij”. Koekoek: “Ja, maar dat komt omdat ze je niet kennen!”

Laat een reactie achter