Marc van Rens

Wat is je naam?
Marc van Rens

Waar woon je?
Asperge 23 in Helden

Hoe ziet je privéleven eruit?
Ik ben getrouwd met Femke Kratz-van Rens die ook lid is bij onze badmintonclub. We hebben samen 2 kinderen, allebei dochters genaamd Mees en Noor. Beide hebben al eens met het kerstbadmintonnen meegedaan.

Ik ben een fanatieke visser en vis ook wedstrijden. Voor deze club ben ik jeugdleider en heb ik samen met de jeugdvoorzitter een nieuwe jeugdcursus opgezet. Ik ben viscoach, vrijwilliger in het voerprogramma en vrijwilliger bij de verschillende klusdagen. Voor de poolbiljarters maak ik de speelschema’s en heb ik jarenlang de clubkampioenschappen georganiseerd. Ik ben 5 jaar lang penningmeester geweest van onze buurtvereniging en was vrijwilliger bij de duikclub waar ik introduiken heb begeleid. Enige tijd geleden bleek dit tot wel wat veel vrijwilligerswerk naast een fulltime baan en ben ik bewust keuzes gaan maken, hierdoor heb ik bewust wat vrijwilligerstaken neergelegd.

Waar werk je of waar heb je gewerkt?
Ik werk nu 19 jaar op een middelbare school in Venlo (College Den Hulster) en er zijn zelfs leden bij de club die ooit les van mij hebben gehad! Na 16 jaar lesgeven aan het VMBO, werk ik nu met hoogbegaafde leerlingen en leerlingen die tweetalige lessen volgen op de school waar ik werk.

Wanneer en hoe ben je met RAPIDO in aanraking gekomen?
Ik heb vroeger getennist, maar door een flinke blessure ging dat niet meer. Na jarenlang niet gesport te hebben ben ik met een vriend van mij gaan badmintonnen bij BC United. Daar heb ik Nicole Lamers leren kennen. Door kliekjesvorming op de speelavond van BC United en een sterk teruglopend ledenaantal werden deze speelavonden steeds minder leuk. Nicole vertelde dat ze ook lid was bij een andere club waar partijen werden gemaakt. Zo ben ik uiteindelijk bij RAPIDO terecht gekomen.

Hoe is jouw badminton carrière tot nu toe verlopen?
Ik geniet als recreant van het badmintonnen, maar heb nooit trainingen gevolgd of competitie gespeeld. Wel heb ik met enkele andere recreanten in wisselende samenstellingen wel eens meegedaan  aan een landelijk recreantentoernooi. Dat was wel erg leuk!

Wat is het leukste moment geweest in je leven,  wat je zo weer opnieuw mee zou willen maken?
Er zijn heel veel leuke momenten geweest: kinderen krijgen, trouwen waarbij we op de fiets naar het gemeentehuis gingen en dat we gevierd hebben in de eigen achtertuin, hele mooie vakanties, stedentrips, mooie ervaringen op het werk.  Er zijn daarnaast voor mij 2 bijzondere momenten geweest die ik niet snel zal vergeten: toen ik 12 jaar oud was heb ik een keer een Nederlands record gevangen voor een bepaalde vissoort (brasem), maar ben er pas 6 jaar geleden achter gekomen dat het toen het Nederlands record geweest moet zijn. Het tweede moment was een duik in een water bij vakantiepark de Kempervennen, waar ik gedoken heb met de grootse meerval van West-Europa (278 cm en 115 kilo).

Wat is, naast badminton  je favoriete sport om te kijken of te doen?
In de maanden dat het warm genoeg, is dat absoluut de hengelsport. Hier zowel wedstrijden alsook recreatief. Daarnaast speel ik in de wintermaanden de poolcompetitie met mijn poolteam: “De Poolplayers”. Ik zal zelden naar sport kijken, met als uitzondering snooker.

Aan wie geef je het toetsenbord door en wat zou je hem/haar willen vragen?
Ik geef het toetsenbord door aan Marleen Huijs, ik wil ook haar vragen deze vragen serieus te beantwoorden, zodat we ook Marleen wat beter leren kennen.

3 gedachten over “Marc van Rens”

Laat een reactie achter