Koppeltoernooi

Van Knommel naar....

Deze activiteit van BC Rapido is in 2019 in het leven geroepen door het bestuur om een tweetal redenen:

  • Een traditie van enkele tientallen jaren was voorheen het zogenaamde “knommeltoernooi” dit was een toernooi waarbij je een niet-lid kon uitnodigen om samen als duo een heus toernooi te spelen. Dit was altijd op een zondag in maart en was heel gezellig, complete families zaten toen op de banken te kijken en te kletsen. In 2015 kwam er helaas een einde aan deze mooie reeks. De reden was hoogstwaarschijnlijk dat iedereen tegenwoordig steeds meer verplichtingen en bezigheden heeft en dat de zondag toch nog traditioneel gezien wordt als einde van de week, een moment om even tot rust te komen en iets voor jezelf te doen. Ook hebben we met z’n allen steeds meer vrije tijd en gaan we vaker op reis.

Koppel...

  • Het bestuur ziet de donderdagavond toch nog steeds als belangrijkste activiteit van BC Rapido en is continu bezig met het bewaken van de kwaliteit daarvan. Zo werd het idee geboren om het toernooi-idee weer opnieuw leven in te blazen, en te combineren met de donderdagavond, een moment dat de leden toch al gereserveerd hadden om te sporten. Aangezien het dan wat lastiger zou worden vanwege de capaciteit van de zaal om nog eens niet-leden uit te nodigen werd besloten om de leden zelf een partner te laten selecteren uit de spelende leden. En zo werd de naam “koppeltoernooi” bedacht.

Toernooi

De opzet van deze avond is dat je de hele avond met dezelfde partner speelt. Je wordt dus al het ware aan die persoon “gekoppeld”.

Men kan zich van tevoren opgeven voor deze avond door middel van inschrijving via een blad in de zaal, of via de mail. Men geeft zich in principe in koppels op. Je mag je als koppel opgeven met iemand van de club. Maar wil je graag meedoen en heb je geen partner kunnen regelen, kun je jezelf ook alleen opgeven. Iemand die zich alleen opgeeft wordt door de organisatie voor zover als mogelijk is, aan iemand gekoppeld die ook alleen is. Het is echter geen garantie dat je dan kunt spelen, dit is afhankelijk van het aantal “eenlingen”.  Een koppel kan zowel een mix als een dubbel zijn, waarbij je wel een beetje moet opletten dat het geen supersterk dubbel- of mix team wordt. Dus bijv. niet de sterkste 2 heren samen of de sterkste heer en dame. De voorkeur gaat uit naar een mixkoppel, maar aangezien er veel meer heren dan dames zijn, is een dubbel ook mogelijk.

 

Wanneer:

4 gedachten over “Koppeltoernooi”

  1. Als je de regels van het toernooi hebt gemist dan kan het resultaat niet optimaal zijn en kom je 2 punten tekort om hoge ogen te gooien en speel je voor Janmetdekortenaam nog 2 partijen die je met uiterste inspanning wint, maar die ook niet meetellen……..

Geef een reactie