Bestaat de kerstman

Denk eens na over de volgende dingen:

1) Geen enkele bekende soort rendieren kan vliegen, MAAR er zijn (volgens schattingen) nog 300.000 soorten levende organismen die nog niet ontdekt zijn, en, alleen maar omdat dit over het algemeen insecten en virussen zullen zijn, sluit het niet HELEMAAL uit dat vliegende rendieren bestaan, al heeft alleen de Kerstman die ooit gezien.

2) Er zijn 2.000.000.000 kinderen (mensen onder de 18) over de gehele wereld, maar omdat de Kerstman (waarschijnlijk) niet de Moslims, Hindoes, Joden en Boedhisten doet, wordt het aantal kinderen naar 18,9% van het totaal: 378 miljoen volgens betrouwbare bronnen. Een gemiddelde van 3,5 kinderen per huishouden levert een totaal van 108 miljoen huizen op.
Men neemt aan dat er elk huishouden tenminste één goed kind bevat (dit is een optimistische schatting).

3) De Kerstman heeft 31 uur de tijd dankzij de verschillende tijdzones en de rotatie van de aarde, aangenomen dat hij van oost naar west werkt (wat logisch lijkt). Dit zijn dus 3,48 miljoen huizen per uur, ofwel 968 huizen per seconde. Dit betekent dat hij per Christelijk huishouden met goede kinderen 1,033 miliseconden heeft om te parkeren, uit de slee te springen, door de schoorsteen te springen, de kadootjes onder de kerstboom te leggen, weer in de schoorsteen te klimmen, de slee op te starten en naar het volgende huis te gaan. Als we ook nog eens aannemen dat al deze huishoudens gelijk zijn verdeeld over de wereld (we weten dat dat niet zo is, maar om de berekeningen makkelijker te maken doen we het toch) hebben we het nu over 1,3 kilometer per huishouden, en een totale rit van 140,4 miljoen kilometer. Dat betekent dat de slee van de Kerstman met een snelheid van 1258,1 kilometer per seconde reist: 4194 keer de snelheid van het geluid.
Ter vergelijking: het snelste voertuig ooit, de ruimtesonde Ulysses, gaat maar 46 kilometer per seconde. Een normaal rendier haalt hooguit 25 kilometer per uur.

4) Het gewicht op de slee leidt tot nog iets interessants: aangenomen dat ieder kind een normale lego-doos zou krijgen (ongeveer 1 kilo), draagt de slee dus minstens 108 miljoen kilo, waarbij het gewicht van de Kerstman is genegeerd. Op het land kunnen normale rendieren niet meer dan 160 kilo trekken. Zelfs als een “vliegend rendier” tien maal dit gewicht zou kunnen trekken, kunnen we niets met acht of negen rendieren. We hebben er 675.000 nodig. Het totale gewicht wordt nu 148,5 miljoen kilo.

5) 148,5 miljoen kilo met een snelheid van 1258,1 kilometer per seconde zorgt voor een waanzinnige wrijvingskracht. De rendieren zullen op dezelfde manier verhit worden als een ruimtesonde die door de atmosfeer van de aarde heenkomt. De voorste twee rendieren zullen naar schatting 14,3 miljard kilojoule per seconde absorberen. Waarschijnlijk zullen ze hierdoor ontploffen en de twee rendieren achter zich aan de wrijvingskracht blootstellen. Ook zullen er geluidsknallen als nooit tevoren worden waargenomen.
In 0,00426 seconden zal het hele team van rendieren zijn ontploft. In de tussentijd wordt de Kerstman aan middelpuntvliedende krachten van 17.500 keer de zwaartekracht worden blootgesteld. Een Kerstman van 300 kilo wordt zo de lucht in gesmeten met een kracht van 443.150 Newton.

Ter conclusie: als de Kerstman ooit pakjes heeft gebracht op Kerstavond, is hij nu waarschijnlijk dood.

Laat dit je echter niet doen overtuigen dat hij niet bestaat…”

Laat een reactie achter